24 de setembre 2008

Primer partit a casa

Al final diumenge a les 12:00h al nostre estadi. L'Escola Valls serà el rival que estrenarà el camp.

Segons els jugadors encara queda compactar una mica el terreny de joc, però esperem que aguanti pel partit.

Volem aprofitar per donar gràcies a tots els que estan fent un esforç per deixar el camp en condicions ( gràcies Cristina ).

9 comentaris:

Anònim ha dit...

SUBVENCIONS ENTITATS ESPORTIVES 2007/2008

El passat 15 de setembre es va aprovar per part del Patronat d’Esports d’Altafulla les subvencions a les entitats esportives del municipi (temporada 2007/2008). Diuen que aquestes subvencions s’han concedit d’acord a les bases aprovades pel Ple de l’Ajuntament d’Altafulla.

Sembla que el procediment administratiu per a la seva concessió és el correcte, però un cop més, obre un seguit d’interrogants que s’haurien d’aclarir, ja que es produeixen algunes situacions curioses que no s’acaben d’entendre.

Veiem els repartiments de subvencions dels darrers tres anys:

Entitat 2005-2006__2006-2007 2007-2008

Futbol Sala Altafulla 5.600 € 6.803 € 7.100 €
C.E.Altafulla (futbol) 5.000 € 6.071 € 2.500 €
Penya Ciclista 5.000 € 6.071 € 6.100 €
AMPA La Portalada 5.000 € 6.071 € 4.100 €
Club Marítim 2.600 € 3.155 € 3.000 €
Atletes d’Altafulla 1.000 € 1.200 €
Tennis taula 600 €

Davant d’aquestes dades, han aparegut algunes preguntes o interrogants que s’haurien d’aclarir i, sobretot, explicar documentalment:

1.- Aquests ajuts, quin tant per cent suposen del pressupost total de cada entitat?

Imaginem, per un moment, que aquestes subvencions signifiquessin un 10 % del pressupost de l’entitat:

Algú es pot creure que el pressupost total de l’equip de futbol sala és de 71.000 €, o que el de la Penya Ciclista puja 61.000 €, per no parlar dels 41.000 € de l’AMPA de la Portalada. Per cert, una pregunta, l’AMPA de La Portalada rep algun altre ajut econòmic com a membre del patronat d’ensenyament?.

Amb aquestes dades, només vull dir que hi ha entitats que se’ls subvenciona el 70% de totes les seves activitats…, ah!! i després han d’acreditar factures pel doble de l’import concedit, ja m’explicareu com ho fan alguns !!!

2.- Un amic meu m’ha passat les bases dels ajuts, i tot seguit es reprodueixen el criteris per a l’atorgament de les subvencions esportives:

L'atorgament de la subvenció s'atendrà als següents criteris:
Es proposa crear un barem de puntuació que tindrà un màxim de 100 punts per cada sol•licitud de subvenció.
L'import del pressupost que es preveu distribuir entre totes les entitats esportives en concepte de subvencions es dividirà entre el total de punts atorgats a les entitats. Cada entitat rebrà la part proporcional a la puntuació obtinguda.
En el model de sol•licitud de la subvenció haurà de constar com annex la documentació adient per a poder efectuar la evaluació d'acord amb els criteris següents:
- Captació i Metodologia de treball utilitzada (molt breument) (fins a 45 punts)
- Nombre d'equips federats, de competició (fins a 35 punts).
- Promoció de l'esport femení ( fins a 20 punts)
Per altra banda, en el pressupost del Patronat d'Esports es crearà una nova partida destinada a finançar activitats puntuals que realitzin les entitats i no estiguin dins de les habituals de la temporada, havent-se d'acreditar en aquests casos els requisits previstos a les bases segona i tercera.
A) No excediran en cap cas del 50% del cost de l'activitat a la que s'apliquin i sempre estaran dins dels límits de la consignació pressupostaria que el Patronat destini a aquest objecte.
B) No seran subvencionables les activitats que no tinguin caràcter comarcal o local.
C) Interès general de l'activitat.
D) Dèficits d'activitats anàlogues.
E) Foment de l'esport a la població escolar.

Algú em pot explicar com es valora la “Captació i Metodologia de treball utilitzada” que representen 45 punts sobre 100. ¿es pot ser objectiu en aquest punt? En base a què?

I quins són els equips federats de competició que poden acollir-se als 35 punts. ¿es considera competició als equips federats formats per nens/es menors de 14 anys? Si el que volem es fomentar la pràctica sana i saludable de l’esport sense cap ànim de competir no els hauríem d’incloure en aquest apartat.

I amb tots els respectes, perquè el fet de tenir un equip femení ha de suposar 20 punts? ¿Som o no som tots iguals? No si val el tòpic de la discriminació positiva i del foment, tots tenim les mateixes oportunitats de practicar l’esport que volem.

En quan al criteri del “Foment de l’esport a la població escolar”, pregunto: La comissió que valora aquest criteri ja coneix que totes aquestes activitats es porten a terme com activitats extraescolars, i que els pares han de pagar una quota mensual, i que, per tant, s’autofinancien i no necessitarien cap altre mena d’ajuda econòmica.

Qui són els membres que composen la comissió de valoració? Tenen alguna vinculació directe o indirecta amb algunes de les entitats del poble?

Dóna la sensació que determinats barems o criteris estiguin fets a la carta per justificar la subvenció a determinades entitats.

3.- Tot i el que el futbol no és el meu fort, em crida l’atenció l’important retrocés del CE Altafulla (futbol) que passa de 6.071 € a 2.500 € (-3.571 €). Davant d’aquesta subvenció, només hi ha dues preguntes a plantejar. La primera és saber si el CE Altafulla ha presentat bé els papers i si la valoració ha estat la correcta. La segona pregunta es saber si amb aquest “ajut” municipal i el del l’esponsor el CE Altafulla podrà fer front a una temporada, on diuen que el futbol base torna a l’estadi.

El CE Altafulla, un club amb més de 80 anys d’història, s’ha convertit en la ventafocs de les entitats esportives municipals, davant la passivitat i l’interès de que així sigui per part d’uns quants.

Aquesta situació, combinada amb d’altres de tipus social i esportiu, suposaran a curt termini la desaparició del CE Altafulla davant la profunda decepció d’uns pocs, una alegria per part d’uns quants i una gran indiferència per part de la majoria.

4.- Es cert el que diu el diari “El Punt”, de que l’ajuntament ha concedit a una empresa del poble el manteniment del pavelló del Roquissar per fer el manteniment durant 4 mesos per la increible xifra de 10.000 euros? Aquests 10.000 euros per que són? Pel manteniment de l’escombra i la fregona? Quin despilfarro...!!! i sembla ser que per l’any que ve els hi donaran 25.000 euros!!!! I cap polític pensa dir res al respeste? És cert que aquesta empresa la formen destacats directius de l’equip del futbol sala altafulla? No s’ha plantejat l’ajuntament crear la plaça de bidell de manteniment de totes les instal lacions municipals? De TOTES camp de futbol inclós. Només s’ha de crear la plaça amb els paràmetres específics per a garantir aquest servei. Una plaça que sortiria molt més econòmica a l’ajuntament.

Algú ho pot explicar!!!!

JA N’HI HA PROU!!!

Anònim ha dit...

No se qui ets però felicito que aquesta informació hagi sortit a la llum perque hi ha un gran desconeixement per part dels vilatants d'Altafulla en vers aquest tema i llegint aquest comentari es demostra que el que defensa el C.E. Altafulla es la igualtat de tracte respecte a altres entitats en el tema econòmic.

Es pot dir que amb l'Empresa que gestiona el pavelló que son els mateixos que gestionen el futbol sala els han "pagat la jubilació", per que en un espai públic on no tenen gastos ni d'aigua ni llum ja m'explicarà algú per que els 10.000 € i més endavant els 25.000€. Per manteniment de què?

L'Ajuntament d'Altafulla "pelats" en el tema econòmic i altres treient profit de la incompetència d'alguns això es un despilfarro!! com bé diu el company de sobre.

El mateix passa amb l'Ampa o la penya ciclista! Per que una subvenció tan gran a una entitat que disposa de socis on cada mes paguen una quota i on l'únic gasto que tenen son 4 premis per la seva diada i el sopar de final de temporada? No creieu que amb menys diners no en tindrien prou? o es que portaran el Mundial de cilclisme a Altafulla, estem boixos o que!!!

El problema que veig es que els unics que ho han de veure no ho veuen o no ho volen veure, no se jo.

Senyors regidors estem regalant els diners o que! mentre el poble paga 10 vegades més altres es fan d'or!

Increible!!!!!!!!!!!!!

Que quedi clar que amb aquesta crítica no demano que no es subvencionin les altres entitats esportives del poble sino que siguem coherents amb les necessitats d'uns i altres i sobretot que tot sigui més repartit i més igualat.
El C.E. Altafulla, penso que no demana ser l'entitat que més cobri però si que mereixen algo més del que se'ls dona,perque sino es fa difícil tirar endavant!

Salvem el C.E. Altafulla!!

Altor.

Anònim ha dit...

Sembla ser que el tema de les subvencions també sortim escaldats... suposo que si es guien de l'any passat només teníem primer equip i juvenil. Però clar, perque jugàvem a La Riera, i simplement perque l'Ajuntament ( i hem refereixo a tots els que han passat per la Plaça del Pou ), es van oblidar que Altafulla té Estadi.

Sobre el tema del pavelló s'ha de confirmar les dades i les notícies. A nosaltres, l'Ajuntament, si no ho he entès malament, ens han comentat que durant aqeusts 4 mesos ho portaria una empresa privada i que acabat aquest període es faria un altre concurs públic per portar el manteniment del pavelló i de l'Estadi.
També tinc entés que ens han demanat que nosaltres ajudèssim a mantenir el camp, cosa que ara amb el que dieu no hem cuadra ...

Hi ha alguna dada que balla i que no dec entendre bé. No pot ser que s'estigui pagant a una empresa privada per portar el pavelló ( i no entro en el tema de qui porta l'empresa, m'és igual ) i que a nosaltres ens diguin que hem d'ajudar a mantenir el camp, ¿?

Jo personalment, estic obrint i tancant llums, he hagut de regar el camp amb una manguera abans d'entrenar, tanco al final de l'entrenament, natejem vestuaris, ... sense cobrar un duro. I només per una raó, perque ens han comentat que no hi ha diners a l'Ajuntament. I ara comenteu que el pavelló ho portarà una empresa que cobrarà x diners ?

Penso que alguna dada no és correcta. No pot ser que ens estiguin dient que no hi ha diners, que la brigada va de cul per a posar porteries, ... que, en definitiva, ho estiguem passant tant i tant malament per poder jugar al camp, perque ara hi hagi una empresa que cobri uns diners per mantenir el pavelló.

I puntualitzo per a que s'entengui corractament: ha d'haver una empresa que porti el pavelló, com és normal, però no es pot fer que l'estadi torni a estar abandonat, com ho ha estat sempre. No pot ser que es pagui diners per mantenir una cosa i altres hagin de treballar gratuitament per mantenir una altra.

Simplement no pot ser. Ha d'haver alguna cosa que no sigui així i segur que te una explicació. Hem de ser pacients i mirar d'aclarir-ho.

Toni,
un que cada vegada està més sorprès de tot.

Anònim ha dit...

Ja estem plorant un altre cop, un altre cop annat de víctimes. Hi ha altres entitats de les que heu nombrat que encara estan menys valorades. La gent parla sense coneixement, com es nota que no saben el que costa mantenir una. Ningú pensa que si les subvencions pel futbol han baixat ha estat pq s'ho ha buscat el mateix club amb els seus últims dirigents? S'han fet grans barbaritats i ha desaparegut molts diners fins fa poc. En comptes d'anar de víctimes, cal treballar per millorar com sembla que aquesta nova junta esta fent, i recollir fruits més endevant. El futbol no és el centre del mon, i menys al nivellet que té aqui

Anònim ha dit...

Aquí cadascú defensa lo seu això ho hauries de saber i el passat es deixa enrere, sino hi ha entitats que com fa poc que s'han creat segons el teu pare tampoc les hauriem d'ajudar, total com no hi eren no? S'està intentant tornar a recuperar algo am tanta història com el futbol d'Altafulla, i el nivellet és el que es, i el que s'intenta es recuperar que la canalla, tota aquella que es va quedar sense jugar per culpa de l'estat del camp, torni a jugar no es centra només en el primer equip!
Però clar aquest tema del futbol a tots els que no sou d'Altafulla, per que segurament només portaras alguns anys vivin aquí,no sabeu ni la meitat de la història del poble, ni les tradicions d'abans ni res. La gent que realment és del poble de tota la vida segurament té ganes de que el futbol amb el seu nivellet torni aquí a Altafulla, però clar d'aquests quedem quatre!!!

Anònim ha dit...

És molt fort aixo que d'ha dit. Aquest menyspreu cap a una persona per la seva possible procedència és preocupant. Gent amb aquestes idees aplicades a gran escla ha provocat moltes guerres a la historia.El poble no és només dels nascuts, costa poc d'entendre que no cal neixer a un lloc per sentir-se identificat, poc per algu amb seny i no qui es creu defensor del poble. Si fos per tu no entraria ningu al poble no? molt preocupant..

A mes, el futbol base no va desapareixer pel mal estat del camp, sino per una mala gestio.
I et dic per experiencia que per fer gran el club no calen diners, al contrari, cal gent "del poble" (com tant vols) involucrada i que no jugui per diners. Normalment diners d'aquest es destinen a fitxar gent de fora, que valora molt més els bitllets que el compromís. Com mes diners, mes problemes...

Anònim ha dit...

Sobre el tema de que el futbol base s'ha perdut per la mala gestió, aquí si que he d'entrar. Pots tenir tota l'experiència del món, però de la realitat del club i de l'Estadi, no tens ni idea. Fa dos anys vaig tenir 8 lesionats d'abductors per culpa del camp ( gent que ha d'anar a treballar al dia següent ), l'any passat un juvenil es va fer mal greument pel camp, ... i ningú feia res per arreglar el camp. Estic segur que no tens ni idea de com estava el terreny de joc, doncs jo t'ho dic: era menys perillós jugar a la platja. I ara pots culpar a qui vulguis de la desaparició del Futbol base, amb tota la teva experiència, però et torno a repetir que de l'estat del futbol, de l'estadi, ... t'hauries de posar al dia abans de culpar d'una cosa tant greu com la desaparició del futbol base. I més ara quan hem treballat per montar-ho un altre cop i ens veiem que hem de competir amb un pavelló i un camp de futbol com el de la Torre que tindrà gespa. I que hem estat amb el futbol base ( juvenils i cadets ) entrenant a pàrkings i la pista del costat de l'estadi en unes condicions deplorables.

No vinguis dient que tens molta experiència quan desconeixes absolutament l'estat en el que hem hagut de lluitar per aquest club.

I sobretot, quan dius que la desaparició és per la mala gestió, a que et refereixes ?

Toni.

Anònim ha dit...

Preguntas y respuestas


“A mes, el futbol base no va desapareixer pel mal estat del camp, sino per una mala gestio.”

Estaría muy interesado en que me explicara, que es una mala gestión, a ser posible puntualizando, para conocer la suma que indique que por una mala gestión, desapareció el fútbol base.”

“I et dic per experiencia que per fer gran el club no calen diners”

No ???? , sin pagar fichas a jugadores, (desde hace dos temporadas) como se pagan

- Las revisiones médicas
- Las fichas a la federación
- Los equipajes
- Los árbitros
- Los balones
- Los botiquines médicos
- Las multas por tarjetas
- Las redes de las porterías
- El material deportivo
- Las porterías de fútbol base
- Etc
- Etc
- Etc


“al contrari, cal gent "del poble" (com tant vols) involucrada i que no jugui per diners. Normalment diners d'aquest es destinen a fitxar gent de fora, que valora molt més els bitllets que el comprimís”

Ningún jugador de los actuales y de la temporada pasada han cobrado ni un solo euro.
Conoce cuantos jugadores de los actuales, son de Altafulla y de nuestro Juvenil ?

Porque no se pasa por el Club, se hace Vd. Socio y aporta toda su experiencia en ayudar a nuestro CE Altafulla

Gracias
Socio número 122.157

Anònim ha dit...

Preguntas y respuestas


“A mes, el futbol base no va desapareixer pel mal estat del camp, sino per una mala gestio.”

Estaría muy interesado en que me explicara, que es una mala gestión, a ser posible puntualizando, para conocer la suma que indique que por una mala gestión, desapareció el fútbol base.”

“I et dic per experiencia que per fer gran el club no calen diners”

No ???? , sin pagar fichas a jugadores, (desde hace dos temporadas) como se pagan

- Las revisiones médicas
- Las fichas a la federación
- Los equipajes
- Los árbitros
- Los balones
- Los botiquines médicos
- Las multas por tarjetas
- Las redes de las porterías
- El material deportivo
- Las porterías de fútbol base
- Etc
- Etc
- Etc


“al contrari, cal gent "del poble" (com tant vols) involucrada i que no jugui per diners. Normalment diners d'aquest es destinen a fitxar gent de fora, que valora molt més els bitllets que el comprimís”

Ningún jugador de los actuales y de la temporada pasada han cobrado ni un solo euro.
Conoce cuantos jugadores de los actuales, son de Altafulla y de nuestro Juvenil ?

Porque no se pasa por el Club, se hace Vd. Socio y aporta toda su experiencia en ayudar a nuestro CE Altafulla

Gracias
Un socio